Marketing

Open job position - Creative Campaign Manager


Är du galen i podcasts?
Har du en inre röst som vet vad bra innehåll är?
Vill du jobba med podcastmarknadsföring tillsammans med Sveriges största varumärken och podcastkreatörer?


Om podcastbolaget qast:

Vi är nordens största oberoende podcastinnehållsbyrå. Vi tar fram podcaststrategier, kreativa kampanjer och producerar originalpodcasts. Vi tror på att alltid sätta lyssnaren i första rummet. “Vart kan vi ta lyssnaren?” är en av frågorna som gäckar oss om dagarna. “Hur kan vi skapa en så stark lyssnarupplevelse som möjligt?” är en annan.

Med den utgångspunkten har vi byggt starka kunder i Frilans Finans, Spotify, Bauer Media, Aftonbladet och många flera. Och bland våra kreatörer hittar du bekanta ansikten som Rickard Olsson, Jenny Alversjö och Alica Lauterbach. Vår originalpodcast Mayday är den första podcasten som finns i både Sverige, Norge och Finland och görs tillsammans med Schibsteds stora bolagssatsning på premium-podcasts: PodMe.

Om rollen:

I rollen som Creative Campaigns Manager kommer du att arbeta med podcastmarknadsföring tillsammans med Sveriges största podcasts och varumärken. Uppdraget är att skräddarsy kreativa segment för att optimera lyssnarupplevelsen för både podcastlyssnaren och varumärket. Du kommer att få fullt ägande över de kampanjer du driver, kundkommunikation, kreatörskontakt och planering från start till mål. Du ska utnyttja din förståelse för innehåll, podcastmediet och lyssnarupplevelsen för att skapa kampanjer som har det bästa kreativa utfallet för både lyssnaren och varumärket.

För att blomstra i rollen som Creative Campaigns Manager måste du älska podcasts och älska att vara spindeln i nätet. Du kommer att ha flera bollar i luften samtidigt och jobba i en dynamisk miljö. Arbetet handlar till stor del om att vara en duktig kommunikatör och att ha exceptionell kulturförståelse för podcastbranschen och vad som utgör riktigt starkt podcastinnehåll. Arbetet innebär också att du kommer behöva bygga starka relationer till några av Sveriges största brands och kreatörer.

Profil:

Du har arbetat med podcasts eller podcastmarknadsförings i minst 1-3 år. 

Du har förmågan att koordinera flera projekt samtidigt.

Du är en utmärkt kommunikatör. 

Du är också fenomenal på relationsbyggande. 

Du är empatisk.
Dessutom är du kreativ och har god förståelse för vad som är “bra content”.

Utöver det är du en lagspelare med en “do;er” mentalitet.


Nyckeluppgifter:

Utveckla kreativa podcastsegment och kampanjer för varumärken.
Skriva kreativa briefer till podcastkreatörer.
Bygga förståelse, bibehålla kunskap om alla delar i kampanjprocessen.

Koordinera alla parter för att nå kampanjmålen.
Analysera data för att optimera kampanjresultat.

Stärka relationer till podcastpublicister och podcastkreatörer.

Varför qast:

  • Karriärmöjligheter: Vi tittar alltid på vår egen personal när vi ska tillsätta nya roller snarare än att rekrytera utifrån.

  • Marknadsledande: Vi är marknadsledande inom oberoende podcastmarknadsföring och vi växer snabbt! 
  • Passionerat team: Vi har ett passionerat och tight team som alla brinner för innehåll, berättande och att ta hand om varandra. 


go  top